LEON BS - Main Section

LEON BS - Main Component

Επιδότηση του 60% του κόστους μετατροπής ενός συστήματος θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, προσφέρει νέα δράση που ξεκίνησε το ΥΠΕΚΑ.
Ως βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι ενδιαφερόμενοι να κατοικούν σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες ή μεμονωμένα διαμερίσματα με τιμή ζώνης που δεν υπερβαίνει τα 2.500€ και να βρίσκονται σε δρόμο με ενεργό δίκτυο φυσικού αερίου.

 Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα μέχρι και την 30 Απριλίου 2015, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την ισχύ της δράσης.

Παραδείγματα:
α) Για εγκατάσταση ατομικής θέρμανσης σε μεμονωμένο διαμέρισμα (έως 35.000kcal) αξίας €1800 (συμπ. ΦΠΑ), η επιδότηση ανέρχεται σε: €1.800*60%= €1.080 με ανώτατο όριο επιδότησης τα €1.000. Ο καταναλωτής θα πληρώσει €800.
β) Για εγκατάσταση θέρμανσης σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση και ισχύ λέβητα 180.000Kcal/h αξίας €6.500 (συμπ. ΦΠΑ), με αλλαγή λέβητα η επιδότηση ανέρχεται σε: €6.500*60%=€3.900. Ο καταναλωτής θα πληρώσει €2.600 (€6.500-€3.900).

Πώς δίνεται η επιδότηση;
Ο καταναλωτής, κατά την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού, καταβάλλει μόνο τη δική του συμμετοχή και το ποσό της επιδότησης αποδίδεται στον εγκαταστάτη/προμηθευτή.
Μια πολυκατοικία για να επωφεληθεί το σύνολο της επιδότησης πρέπει το σύνολο των ιδιοκτητών να υποβάλλουν αίτηση. Σε αντίθετη περίπτωση, η επιδότηση προκύπτει από τα χιλιοστά ιδιοκτησίας που συγκεντρώνονται κατά την υποβολή της αίτησης.

Ποιος φορέας εγκρίνει τον φάκελο των δικαιολογητικών και άρα αποφασίζει για την ένταξή μου στο πρόγραμμα;
Η κατάθεση, ο έλεγχος και η τελική έγκριση των δικαιολογητικών για την Αττική γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΠΑ Αττικής, που έχει οριστεί και ως φορέας διαχείρισης του προγράμματος το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ.
 
Που μπορώ να απευθυνθώ για να πάρω περισσότερες πληροφορίες;
Στο 1133
Στο www.aerioattikis.gr
Στο www.ypeka.gr
Στα σημεία εξυπηρέτησης καταναλωτών της ΕΠΑ Αττικής

Τεχνικές Εργασίες Κτιρίων

  • Ανελκυστήρες
  • Ηλεκτρολογικές εργασίες
  • Ελαιοχρωματισμοί
  • Μονώσεις – Στεγανοποιήσεις
  • Οικοδομικές Εργασίες
  • Εργασίες πρασίνου
arrowgreen

Φόρμα ενδιαφέροντος

Φόρμα ενδιαφέροντος
Όνομα
E-mail
Ενδιαφέρμαι για...

Πνευματικά δικαιώματα LeonBS© 2014, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Πολιτική Απορρήτου